Michael Bon

Hoi, ik ben Michael Bon en heb een passie voor de motorsport. Sinds mijn 7e ben ik al bezig met motorrijden.

In 2002 is het allemaal begonnen een crosser, een Yamaha PW80. Tot mijn 13e zat ik ieder weekend op de crossbaan. Op mijn 12e heb ik éénmalig een opstap dag mogen doen bij de KNMV op een Aprilia 125cc. Dit beviel enorm goed maar helaas bleek het financiële plaatje niet haalbaar te zijn. Op mijn 14e ben ik er één jaar tussenuit geweest en ben ik overgestapt naar het BMX Fietscrossen. Dit heb ik het jaar daarop direct laten schieten toen ik de mogelijkheid kreeg om bij de eerste selectie van de NSF100 te mogen horen. Een jaar lang met onwijs veel plezier heb ik daar kunnen rijden, helaas bleek ook hierna de overstap naar een talent600 cup een te grote financiële strop en hebben we de motorsport op een lager pitje moeten zetten.

Na een aantal jaren eigenlijk niks meer gedaan te hebben is voor mij in 2019 het moment gekomen dat het toch weer is beginnen te kriebelen. Dit jaar heb ik een oude Yamaha R6 gekocht en ben ik opnieuw mijn racelicentie gaan halen. Gelukkig was ik het nog niet helemaal verleerd en ben ik vervolgens een aantal trainingsdagen gaan rijden.

Einde van het jaar heb ik een race gereden en vervolgens heb ik ook nog eens de 4h van Assen gereden, dit met een mooie 2e plaats. In 2020 moest het dan toch echt gaan gebeuren. Ik zou een jaar lang alle wedstrijden van RSZ Motorsport gaan rijden. Na twee wedstrijden heb ik de leiding in het “Sport600 kampioenschap” weten te pakken en deze niet meer losgelaten, dit resultaat was  ver boven mijn verwachting. In 2021 ga ik eindelijk met mijn twee motorsport kameraden veel plezier beleven aan onze gezamenlijke passie. Het doel is om te promoveren naar de SuperSport600 en richting ons tijddoel te rijden.

Doelen voor 2021

 • Eén worden met de nieuwe motor
 • Promoveren naar de SuperSport600
 • Constant blijven presteren met een contante racepace
 • Top 8 klasseringen in de SuperSport600 met die nieuwe motor
 • Genieten met ons nieuwe team “MotorSocial Racing”

Tijdlijn

 • 2002: Kennismaking met motorcross
 • 2007: Kennismaking met wegrace KNMV opstapdag
 • 2008: BMX Fietscross
 • 2009: NSF100 Cup (Arie Molenaar)
 • 2019: Licentie OW Cup
 • 2020: Kampioen in de Sport600 (Motorbond: MON)