Jordy – Race verslag 13 oktober

Omdat de triumph nog steeds uit elkaar ligt en er een nieuw blok in de winter onder moet komen heb ik besloten de laatste race op mijn straat motor te rijden. Op de KTM DUKE 890. Met het idee van top 10 klassering zou ik blij wezen en met deze instelling ben ik ook de baan op gegaan!

Vrije training;

Toen wij de baan op mochten was het nog nat maar niet nat genoeg voor regenbanden. Eenmaal op de baan zag ik dat er een redelijk droog spoor was met hier en daar nog natte plekken. Een klein sleepje van Michael Bon gekregen en hierdoor kon ik vrij snel wennen aan de motor op de natte baan. Na 5 rondes ben ik weer van de baan gegaan met een goed gevoel, 2;05,553.

Kwalificatie;

Met de kwalificatie geprobeerd om als eerst de baan op te gaan en proberen een goede lijn te vinden en evt snellere rijders aan proberen te houden. De baan was nog steeds nat met droge plekken en gaf nog niet super veel vertrouwen. Vooral met lange snelle bochten merkte ik dat de KTM veel moeite had en erg aan het dansen was. Bij terugkomst zag ik ook een aardig vreetspoor in de band en bij advies vragen werd mij verteld dat ik beter voor een andere type band kon gaan. Gelukkig had ik nog een setje semi-slicks bij me. Kwalificatie, 1;58,458. Sport klasse : P7 & totaal : P16

Race 1;

Daar gaan we dan! De eerste race met de KTM. Met het hoog koppel in mijn achterhoofd ben ik gaan starten in zijn 2. Niet meer doen dus.. Had een slechte start en kon de inhaal race beginnen. Na enkele ronde kregen we Code 60 en zag ik in de verte al wat bekende rijden. Focus hierop, groenlicht en gas! De banden wissel heeft zijn vruchten afgeworpen en de achterkant met lange bochten voelt vertrouwd! Na wat inhalen kwam ik steeds dichterbij de 3e man. Een super spannende race tot de laatste ronde, laatste bocht gehad. 0,2 seconden achter P3. Race 1, 1;57,281. Sport klasse : P4 & totaal : P9!

Race 2;

RACE 2! Rood licht uit en starten! Deze keer in de 1, stukken beter! Een hele gave race gehad met veel strijd met 2 heren uit de sport klasse. Kevin en Dirk, bedankt!! Ik kon goed aansluiten en zette een inhaalpoging in op Dirk. Die mij daarna weer op start finish voorbij kwam maar, zich verremde bij de haarbocht en ik mijn plekje weer terug kon pakken. Nu oog op Kevin, die zo een 2,5 sec voor mij reed. Ik kon met 3 rondes het gat dichtrijden en de aansluiting vinden. Wachtend op het juiste inhaal moment. Ik merkte dat ik iets meer over had bij het uitkomen van de ramshoek en remmen voor de GT. Ik probeerde rustig te blijven en te volgen tot het laatste rondje en wilde daar mijn inhaal actie inzetten. Last lap, kwam helaas Dirk mij weer voorbij op de veenslang en was ik de aansluiting met Kevin kwijt. Na een paar bochten weer in het achterwiel en toch maar een poging proberen bij het uitkomen van de ramshoek. Helaas net niet er voor kunnen zitten. Met een grote glimlach de uitrij ronde gereden en bij binnenkomst werd Michael Bon ondergespoten met champagne. GEFELICITEERD KEREL!! KAMPIOEN ZAC SPORT 600. Race 2, 1;54,267. Sport klasse P5 & totaal P12

Een prachtig seizoen gehad en veel progressie gemaakt. Veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt. En het gaafste, ik sta volgend jaar samen met Motorsocial Racing aan de startlijn. Onwijs bedankt voor deze kans!!