Race verslag Bart IDC 21 mei – Assen race 3

IDC 21 mei race 3 Assen

Donderdag 19 mei was ik al op Assen met een groep vrienden voor een dagje fun. Voor mij was dit een mooie kans om wat extra te trainen en een paar zaken te testen.

Zo is de motor nu voorzien van een iets andere tandwiel verhouding. Topsnelheid ietsje lager in ruil voor iets harder optrekken. De topsnelheid lag namelijk op 280, iets wat we op Assen nooit gingen halen.

Daarnaast is de motor ook voorzien van traction control van Healtech. Zeker de moeite waard dus om tijdens een dagje trainen wat uit te proberen.

Die dag heb ik 3 droge sessies kunnen rijden en vrijwel continu (op wat verkeer na) stabiel 1:53 kunnen rijden. De focus op anders aanremmen en het buitenste been beter om de tank klemmen scheelde een hoop energie en ik had geen verkrampte armen meer. Iets waar ik bij race 2 erg veel last van had.

Daarna 2 sessies in de stromende regen gereden. Dit was erg leuk! Uiteindelijk 2:07 in de regen kunnen neerzetten. Veel vertrouwen gekregen in de motor op het nat.

Race day!

Kwalificatie 1

De eerste kwalificatie ging een beetje rommelig van start, ik voelde mij goed en fit maar ik stapte zonder oordoppen op de motor en na 3 rondjes ben ik eraf gegaan. Totaal geen focus door het geluid en op het rechte stuk al een piep in het oor. Dus even een korte stop voor oordoppen en weer de baan op.

Dit ging gelukkig al direct een stuk beter, maar bij het aanremmen bij de haarbocht 2 keer best hard rechtdoor geschoten en net op tijd de grindbak kunnen ontwijken. De focus was goed verstoord.

Na deze sessie zat ik in een baal-modus waarbij alles om mij heen mij irriteerde. Gelukkig was er veel tijd tussen de sessies dus kon ik rustig de tijd nemen om te ontdooien en rustig in het hoofd te worden.

Kwalificatie 2

Ontspannen stapte ik op de motor en als een van de eerste schoot ik de baan op. Direct na mijn out-lap kwamen de 1:53’ers mij tegemoet en was mijn 3e rondje de snelste tijd voor Q2. Dit resulteerde in een startplek P5. Met mijn goede starts zou dit helemaal goed moeten komen dus!

Race!

En wederom een prachtige start waarbij ik direct aansluiting had met de kopgroep. Het was stuivertje wisselen voor P3 en de rondetijden gingen steeds verder omlaag. Het tempo zat er echt goed in en ik kon goed meekomen en aansluiting houden. Door olie in strubben was ik heel even wat voorzichtiger aan het rijden daar, hierdoor een paar plekken in moeten leveren.

Daarnaast had ik op de snelle stukken van het circuit, uitkomen duikersloot en in ramshoek last van een instabiele voorkant. Hierdoor kon ik het gas niet goed openhouden.

Met tevredenheid kijk ik dus terug op een prachtige race met hele mooie gevechten. Niet blij met P6, maar dit was wel alles wat ik tijdens deze wedstrijd kon geven.

We gaan dus met de vering aan de gang en voorbereidingen treffen zodat we er weer klaar voor zijn als we bij de volgende race in Duitsland mogen gaan knallen! 17 t/m 19 juni in Oschersleben.