Race verslag Jordy IDC 21 mei – Assen race 3

Met super veel zin naar Assen voor de 3e race van het IDC. De druk was van de ketel omdat ik niet meer voor het kampioenschap ging. Wel de focus gelegd om zo hoog mogelijk te eindigen in de supersport en veel te leren van andere rijders.

Q1 

Met nog een beetje vocht op de baan en wat kou vertrok ik voor het eerst. Ik was blij en best trots dat ik tussen deze snelle jongens mag rijden. Na 3 rondes reed ik een 1:53 en dat voelde erg makkelijk.

Wel voelde ik veel beweging in de motor en voor mijn gevoel kwam dit uit een voorband die 5 dagen oud was en een versleten achterband. Gevoel zat super goed dus ik ben na 5 rondes weer naar binnen gegaan met het idee om banden te wisselen en klaar te maken voor Q2. Op het moment dat ik de pitstraat in rijd voel ik veel weerstand in de motor. Niet goed!! Snel de koppeling in geknepen! De motor viel meteen uit..

Gelukkig kunnen uitrollen naar de pitbox. Hier hebben we de mogelijke factoren proberen uit te sluiten. Helaas geen resultaat, geen q2 en geen eerste race bij de supersport…

Toen de dag voorbij was snel wat gegeten met het team en met Bart besproken om hem meteen op de brug bij bart te zetten. Demonteren en olie eruit.

Tot onze verbazing was de olie nog kraakhelder!!? Positief puntje?? Voor de zekerheid de dynamo er af geschroefd. En wat bleek? Eén van de drie boutjes was losgetrild en zat klem tegen het vliegwiel. Hierdoor kon de motor dus niet starten en klonk het inderdaad als ijzer op ijzer.

Geluk bij een ongeluk!! Nu alles gereed maken voor de dubbele races in Oscherschleben over 3 weken!!