Race verslag Michael IDC 21 mei – Assen race 3

De derde race van het seizoen. Mijn doel: puntjes mee pakken en alles heel houden.

Kwalificatie 1
De eerste kwalificatie verliep moeizaam door het te veel last hebben van de pols waardoor ik snel weer naar binnen ben gegaan.

Kwalificatie 2
Ik kon redelijk mijn rondes maken maar kreeg het helaas niet voor elkaar me tijden van de vorige keer te evenaren en kwam niet verder dan een 18e plek op de grid.

Race
Net als de vorige keer zal ik er bij de start direct goed bij moeten zitten om voorin mee te kunnen doen. Met de start was ik goed weg maar helaas was er één rijder die me behoorlijk in de weg zat. De betreffende persoon slaagde erin om mij een aantal keer flink af te snijden, dit waarschijnlijk onbewust. Door deze acties kon ik niet met de groep voor ons meekomen en kwam achterop te liggen. Eenmaal voorbij deze rijder kon ik gelijk nog een aantal plekken goedmaken en ik moest de jacht openen naar voor. Na enkele rondes kon ik nog twee rijders die beide een ruime voorsprong op mij hadden binnen hengelen. De wedstrijd hebben we uitgereden op een 14e positie niet wat ik had gehoopt maar we gaan in ieder geval niet met lege handen naar huis.

Op naar de volgende wedstrijd in Duitsland.