Race verslag Jordy IDC XXL weekend 19, 20 en 21 augustus

Dag 1 van de Assen 3 daagse. Met heel veel zin en een lat die ik lekker hoog had gezet voor mezelf ging ik naar assen. Ik wilde meteen weer presteren nadat ik 2 maanden niet op de motor had gezeten. Nou dat heb ik geweten, veel strijd met mezelf en de motor om vloeiend rond te komen… na sessie 1,2&3 had ik er een hard hoofd in en had ik zoiets van dit moet anders.

Sessie 4 wat relaxter op de motor gezeten en geprobeerd wat vloeiender te rijden. En minder de motor dood te remmen. Dat ging een stukkie beter en eindige met een 1,52 tijdens quali 2

Zaterdag

Vandaag alleen maar een warm up van 10 minuten en een race.

Tijdens de warm up kon ik meteen verder gaan waar ik gebleven was en voelde het rijden relaxt en eindigde ik met een 1:53

Klaar maken voor de wedstrijd, veel water gedronken want het was super heet. Er was gelukkig veel support om ons aan te moedigen. De opwarm ronde gehad en ik had in mijn hoofd dat ik op plek 27 moest starten. Echter toen ik aan kwam op de startgrid stond daar al iemand en kreeg ik een kleine error. Dan maar ongeveer daar achter ergens staan. Dit resulteerde *lees super domme fout* in een tijdstraf van 20 seconden aan het einde vd race.

Rood licht aan, uit en gas!! Starten is sowieso niet mijn beste kant. Maar redelijk weg. Alleen zat ik aan de binnenkant en werd voor mij de bocht afgesloten en kon ik de inhaalrace beginnen. Na een paar rondes had ik een mannetje of 6-7 ingehaald en een paar leuke inhaal momenten met Benjamin Mulder. Die bleek toch nog ff wat meer energie over te hebben de laatste twee rondes. na binnenkomst op plek 19 kreeg ik te horen dat ik een 1,50.4 had gereden. Dit gaf mij weer een beetje hoop en was super blij dat ik 0,3 sec van mijn pr had afgereden!!

Zondag

Vandaag stonden er 3 sessies op het programma. Een extra sessie, warm up en de race!

Met het goede gevoel van gisteren ging ik de extra sessie in. Het voelde snel en vloeiend aan. Louis had nog een kleine aanpassing aan de vering gedaan wat mij wellicht kon helpen.

Tijdens de warm up zag ik dat er een paar snelle rijders de baan opgingen. Hier probeerde ik bij aan te haken zodat ik wat kon leren. Dit lukte en ik kwam de baan af met een 1.49.9!! Eindelijk onder de 1.50!! En 0.7 sec sneller dan de laatste race op assen!

Ik had natuurlijk super veel zin om de race te knallen. Maar moest wederom van plek 26*** starten. Inhaal race dus.

Rood licht aan en uit. Gass!! Nu zat ik met de start wat meer aan de buitenkant en kon ik redelijk mee de eerste paar bochten komen. Na veel mensen ingehaald te hebben kwam ik bij mijn teamgenoot Bart aan. Ik haalde hem in voor de Ruskenhoek, twee ronde later kwam Bart mij weer voorbij voor de GT, geweldig!! Gave strijd met Bart gehad. Alleen miste hij de ronde erop de Ruskenhoek en kon ik mijn positie terugnemen.

Al met al een top race gehad, ben zelf redelijk tevreden. Ik had meer van race 2 verwacht maar bleef te lang hangen achter een groepje en was niet brutaal genoeg om hem er langs te steken. Maar goed, eind stand; P14 in de supersport!!

Super tevreden kijk ik terug naar de races en heb ik onwijs veel zin in de race in september.

Ik wil iedereen bedanken voor het support en de gezelligheid. Wat hebben we een top weekend gehad!!