Race verslag Jordy 24 september

Na een dagje gereden te hebben met de vriendengroep, had ik de lol van het rijden weer gevonden. Het constant moeten presteren ( voor mijn gevoel ) had bij mij het plezier weggenomen. Dus op naar de race dag!! Na lekker gegeten te hebben met het team zijn we redelijk vroeg naar bed gegaan.

Q1
Met veel zin begon ik aan de training. Het had geregend dus dat bevalt mij eigenlijk altijd wel goed. Tijdens het rijden voelde het meteen goed. Veel gevoel met de motor en ik kon mijn rondjes lekker rijden. Na 5 rondjes gereden te hebben kwam er een droog spoor en heb ik besloten om de baan te verlaten. Deze sessie afgesloten met een nieuw PR in de regen. Een 1:58,4!! Dit was goed voor een 8e plaats! Op naar Q2!

Q2
De baan was inmiddels opgedroogd en we zijn overgestapt op de slicks. Dit was voor 3-4 rondes erg wennen want ik reed met een 190 band ipv 180. Insturen was wat zwaarder dan normaal. Eenmaal als de motor in de bocht licht gaf dat veel rust en dat gaf mij veel vertrouwen.

Nadat ik ingehaald werd door een paar snelle jongens heb ik geprobeerd om aan te haken. Dit ging meestal goed voor 3-4 bochten want daarna waren ze alweer vertrokken.

Uiteindelijk heerlijk gereden en bij binnenkomst kreeg ik ook nog te horen dat ik mijn PR van droog ook had verbeterd!! Een 1:49.6!! Dit was goed voor P15 op de grid! Met 28 man op de lijst was ik hier zeer tevreden over!

RACE
4 minuten voor dat de race zou beginnen begon het met regenen. Eerst een paar spettertjes maar al snel werden dat grote druppels. Snel met het team de banden gewisseld naar regenbanden! En met nog 8 seconden te gaan reed ik de pitstraat uit, net op tijd en super trots hoe iedereen mij heeft geholpen!

Rood licht aan, uit en gas!!! Bij de start kon ik vrij goed mijn positie bewaren maar merkte dat veel jongens nog op slicks stonden. Bij het uitkomen van Madijk kon ik 4 man inhalen en bij het insturen van Ossebroeken kon ik wederom 4 man inhalen. Dit voelde goed, dit voelde fantastisch! Bij het uitkomen van de Stekkewal had ik plek 4 overgenomen. WAAH! Wat gebeurde mij hier nou? Ik lag op P4, met zicht op kop groep! Bij het uitkomen van de Ramshoek had ik het gevoel dat ik dichterbij kwam. Helaas CRASH! Bij het insturen van de GT ben ik ten val gekomen. TE GRETIG!! Gelukkig ben ik en de motor OK!

Ondanks de crash heb ik heerlijk genoten en het plezier van racen weer terug!

Ik wil graag het hele team bedanken voor de hulp, gezelligheid en support!!